Tignanello 1993 - Marchesi Antinori

notes de dégustation

The 1993 Tignanello reveals gorgeous notes of cedar, tobacco and sweet herbs that waft from the glass, along with slight notes of oxidation that are also present. This is a medium-bodied Tignanello and at this point the wine’s structural components appear to be dominating over the fading fruit in the wine’s balance. Despite its slender personality, this is a delicate, elegant wine, but it is best enjoyed sooner rather than later.

TIGN93

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INFORMATIONS SUR LE PRODUCTEUR

Les Vins du domaine Tignanello, Solaia, Guado al Tasso.

Tignanello a été le premier vin de la région à être mélangé à des variétés non traditionnelles comme le Cabernet.

Solaia, vin issu des meilleures vignes Tignanello, n'est produit que les grandes années.

Guado al Tasso fait partie de l’histoire récente d’Antinori, puisque le premier millésime a été produit en 1990 seulement. Un vin puissant, avec des notes d’épices, de café, de cèdre. 

Encépagement 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc.

Meilleurs millésimes 2010, 2009, 1997, 1985.

FICHE TECHNIQUE DU PRODUIT

  • Couleur Rouge
  • Pays / region Toscane
  • Millésime 1993
  • Notations Robert Parker : 91/100
  • Niveau IN
  • Apogée à maturité (à boire sans trop tarder)
  • Taille Bouteille (0.75 l)

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